Tens entre 23 i 29 anys? Requisits per cobrar l’IMV

De vegades, ni tan sols el fet de tenir un lloc de treball és garantia que una persona pugui cobrir les necessitats mínimes de subsistència. Per a casos com aquest, i molts altres encara pitjors, hi ha una ajuda com l’Ingrés Mínim Vital , quantitat de diners per a persones en exclusió social o en risc de pobresa i subjecta a uns requisits econòmics i de patrimoni i de residència.

L’Ingrés Mínim Vital és una prestació de la Seguretat Social creada el 2020 per prevenir l’exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i no tenen recursos econòmics bàsics per cobrir les seves necessitats bàsiques», segons defineix el Govern.

Poden optar a aquesta ajuda els  més grans de 23 anys que no estiguin casats , ni tinguin parella de fet ni estiguin vinculades a cap altra unitat de convivència,  dones grans d’edat víctimes de violència de gènere  o víctimes de tràfic d’éssers humans i explotació sexual; persones entre 18 i 22 anys que provinguin de centres residencials de protecció de menors i  persones sense llar.

Les pensions mínimes, les no contributives i l’Ingrés Mínim Vital (IMV), han pujat fins a un 6,9% el 2024, d’acord amb el que estableix el Reial decret llei 2/2023 i en virtut de la recomanació 15a del Pacte de Toledo. Les quanties a cobrar segons els diferents supòsits es poden consultar a la Revista de la Seguretat Social .

Font: ElPeriodico